Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد نوفرستی، رئیس کارگروه پیشگیری از مرگهای خاموش در گفت و گو با ایران اکونومیست در ارتباط با موضوعاتی که شهروندان در آغاز فصل سرما باید در نظر داشته باشند ، اصول 10 گانه ای را خاطر نشان کرد:

۱- در شروع فصل سرما، از سرویسکاران مجاز شرکتها درخواست کنید ضمن سرویس، تنظیم و راه اندازی وسایل و تجهیزات گازسوز، ایمنی محل نصب وسایل گازسوز را بررسی کنترل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(دودکش ها، شیلنگ گاز، اتصالات و بست ها، دریچه تامین هوا و ...)

۲- قبل از روشن نمودن وسایل گازسوز و در طول فصل سرما چند بار به بالای پشت بام رفته و از وجود و سلامت کلاهک H مطمئن شوید. (برای دودکش های معمولی یا بدون فن)

۳- قبل از نصب و روشن کردن بخاری، از مکش مناسب دودکش ها مطمئن شوید. تست مکش دودکش ها قبل از نصب لوله دودکش بخاری ضروری می باشد این کار ساده را می توانید با روشن کردن یک تکه روزنامه و قرار دادن آن روبروی لوله دودکش انجام دهید در صورتیکه دودکش بخاری درست کار کند باید شعله آتش را به سمت خود بکشاند.

 لازم به یادآوری است، شاید دودکش سال پیش درست و سالم بوده باشد اما ممکنست در طی چند ماهی که از بخاری استفاده نکرده اید جسم خارجی، پرنده یا نخاله های ساختمانی درون دودکش افتاده یا کلاهک افتاده باشد.

۴- لوله های قابل انعطاف یا خرطومی که اشتباها بعنوان رابط دودکش استفاده میشوند، اصلا" دودکش نیستند لذا به هیچ عنوان از این لوله ها بعنوان دودکش استفاده نکنید و فوری آنها را با دودکش های فلزی گالوانیزه یا استیل جایگزین کنید.

امکان اتصال و چفت و بست کامل این لوله ها به وسیله گازسوز و دودکش دیوار وجود ندارد و همچنین به آسانی سوراخ های ریزی در بدنه لوله ایجاد می شود و گاز CO یا مونواکسیدکربن از محل اتصالات و این سوراخ های ریز، نشت میکند و سلامت و جان اعضای خانواده را بشدت تهدید می کند.

۵- استفاده از وسایل گاز سوزی که دودکش آنها با عبور از شیشه یا دیوار ساختمان، در نمای ساختمان (سمت کوچه و خیابان یا حیات) یا بالکن ها و حیات خلوت ها رها شده اند، نه تنها مجاز نیست بلکه شدیدا" خطرساز هستند. با این دودکش ها، سلامت و جان شما در خطر است. وزش یک باد شدید می تواند مانع از مکش دودکش شود. این دودکش ها مکش مناسب ندارند و خطر گازگرفتگي را تشدید می کنند.

۶- قبل از نصب بخاری از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. استفاده از بخاریهایی که مجهز به سیستم کمبود اکسیژن (ODS) بسیار با اهمیت می باشد.

۷- از سیستم های آشکار ساز و هشدار دهنده نشت گاز مونواکسید کربن (CO-detector) دارای "تاییدیه یا نشان استاندارد" یا دارای "تاییدیه سازمان های آتش نشانی یا شرکت گاز" استفاده کنید.

۸- در فصل سرما هرگاه در زمان روشن بودن و استفاده از وسایل گازسوز (بخاری، آبگرمکن، شومینه، پکیج، اجاق گاز و حتی موتورخانه مرکزی) در محل زندگی یا محل کار، احساس سنگینی هوا و سر درد و سرگیجه نمودید خطر گازگرفتگی را کاملا جدی بگیرید، فوری درب یا پنجره ای را باز کنید و سپس به بررسی و چک وسایل گاز سوز و سیستم گاز منزل اقدام کنید. (از آتش نشانی، شرکت گاز یا سرویسکاران مجاز شرکتها کمک بگیرید)

۹- درفصل سرما از پوشاندن تمام درزهای درب و پنجره ها و دریچه های تامین هوای تازه، به بهانه گرمترشدن خانه خوداری نمایید.

دریچه های کوچکی که روی دیوار (معمولا ۳۰ سانتیمتر زیر سقف) یا زیر درب ورودی واحد مسکونی شما تعبیه شده، دریچه های تامین هوای وسایل گاز سوز میباشند، "هرگز مسدود نشوند".

۱۰- در طول فصل سرما، کارکرد دودکش را با لمس قسمت بالایی لوله رابط دودکش در داخل ساختمان، با سر انگشتان دست تان چک کنید. سرد بودن لوله، نشان از عدم کارکرد صحیح دودکش دارد و ساکنین آن محل در معرض خطر مرگبار "مکش معکوس دودکش" قرار دارند و گاز گرفتگی حتمی است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وسایل گاز دودکش ها فصل سرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در قصرشیرین

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از کشف ۹۰ هزار و ۳۱۹ لیتر انواع سوخت قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد و ۷۷۳ میلیون ریال در گمرگ پرویزخان شهرستان قصرشیرین خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سردار مهدی حاجیان امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مأموران انتظامی قصرشیرین در گشت زنی‌های هدفمند خود حوالی گمرک پرویزخان و سطح حوزه شهرستان، موفق به شناسایی تعدادی وسایل نقلیه حامل سوخت قاچاق و محل دپو آن‌ها شدند.

وی افزود: در بازرسی‌های انجام گرفته از وسایل نقلیه توقیفی و همچنین محل‌های دپو، ۹۰ هزار و ۳۱۹ لیتر انواع سوخت قاچاق از جمله بنزین و گازوئیل کشف شد.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه ارزش محموله‌های سوختی قاچاق کشف شده را طبق نظر کارشناسان ۲۰ میلیارد و ۷۷۳ میلیون ریال عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا چهار نفر نیز دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شدند.

سردار حاجیان برخورد با پدیده قاچاق به ویژه سوخت و افراد قاچاقچی را از مهم‌ترین برنامه‌های پلیس کرمانشاه در سال جاری عنوان کرد.

کد خبر 750847

دیگر خبرها

  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در قصرشیرین
  • حماس: از خواسته‌های سه گانه خود کوتاه نخواهیم آمد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • این الهلال برای سه گانه کمین کرده است!
  • با اختراع جدید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • با اختراع جید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!